Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

Yerel gazeteciler Aydın'da buluştu

Yerel gazeteciler Aydın

62. Yerel Basın Semineri Aydında başladı

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti`nin Konrad Adenauer Stiftung Derneği`yle düzenlediği 2 gün sürecek seminer Aydın, Denizli, Manisa, Muğla ve ilçelerinden gelen çok sayıda gazetecinin katılımıyla Aydın Anemon Otel'de başladı.

 Aydın Gazeteciler Cemiyeti'nin ev sahipliğini yaptığı 62. Yerel Gazetecilik Meslek İçi Eğitim Semineri`nin açılışına Aydın Valisi Kerem Al, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili Turgay Olcayto, Aydın Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Suat Deniz ve Aydın, Muğla, Denizli, Manisa ve ilçelerinde görev yapan gazeteciler katıldı.

 Seminerin açılışında konuşan Aydın Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Suat Deniz, bu seminerin Aydın'da düzenlenmesinin Aydın için şans olduğunu belirterek, kendilerine bu fırsatı sunan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti yönetimine teşekkür etti. Aydın basını hakkında bilgiler aktaran Deniz, Aydın'da toplam 29 sarı basın kartı sahibi gazeteci olduğunu, günlük 26, haftalık ise 18 gazete çıktığını söyledi. Ulusal çapta faaliyet gösteren gazetelerin maddi sıkıntı yaşadığını ifade eden Deniz, Yerel gazetelerin de bu sıkıntıları yaşamaması gerekiyor. Ancak ilgisizlik ve tiraj gibi sorunlar, yerel gazetelerin sorunları arasında. Bundan dolayı maddi sıkıntılar çekiliyor. İnternet medyasının gelişmesiyle gazete okuma oranın düşük olduğu günümüzde halkın yerel basına, yerel basını okuma konusunda duyarsız kaldıklarını görmek gerçekten üzüntü verici” diye konuştu.

 Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili Turgay Olcayto ise medyanın hep zorlu dönemlerden geçtiğini, ancak daha önce hiç böyle zorlu bir dönem yaşanmadığını söyledi. Aydın Valisi Kerem Al da, böyle bir organizasyonun Aydın'da yapılmasının kendisini son derece memnun ettiğini belirterek, Basının yüzü, demokrasinin standardıyla orantılıdır. Güçlü bir medya, güçlü demokrasinin vazgeçilmez unsurudur. Avrupa Birliği İnsan Hakları Bildirgesi`nde de basınla ilgili olarak şeffaf toplum” ve ifade özgürlüğü” ifadeleri kullanılmakta. Basının çok sağlam bir ayna olması hepimizin arzusu olmalı. İdareciler olarak bizler kendimizi en şeffaf şekilde basın aynasından görmeliyiz. Basının güçlü olması hepimizin arzusudur” ifadelerini kullandı.

 Açılış konuşmalarının ardından Gazeteci-Yazar Nail Güreli ile Posta Gazetesi köşe yazarı Yazgülü Aldoğan, Siyasal ve Toplumsal Dönüşümde Medya” ile Şiddet ve Medya” konularında bilgiler verdi.

 Ediz VERDİOĞLU (AYDIN)



Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.7 ° / 12.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı